nana johari

February 5, 2012

Freebies : Photoshop Textures [Design]

Nampak corak kat belakang tu? Itulah texture yang aku nak bagi. Atas ni contoh bila telah diedit dengan gambar lain.

Assalamualaikum.

Ni first time buat texture. So.. hasilnya agak.. tak memberangsangkan lol. Khas untuk orang yang suka edit graphics terutamanya poster.

Texture ni tak sesuai dijadikan background. Elok dijadikan side graphic. Dan sila lah ubah layer mode texture ni, kepada Color Burn, Multiply, Soft Light dan sebagainya. Baru sesuai. 

800 x 680 rasanya. Sila komen kalau ambil :)

http://i.imgur.com/daneH.png

http://i.imgur.com/Pq7T1.png

http://i.imgur.com/jBBEA.png

http://i.imgur.com/qNYwv.png

http://i.imgur.com/J3H2U.png

http://i.imgur.com/WPXkJ.png

Just paste URL tu kat tab lain dan save image.
Adios

177 comments:

  1. Cantiknya ;____; Anyway , Thanks kak Nana :3

    ReplyDelete
  2. Cantik! amik satu,thanks kak Nana.

    ReplyDelete
  3. nana.. den amek 2/3/4 etc.. bole kan kan ? 1 berapa ? LOL.. nicd nice ! xD

    ReplyDelete
  4. nak! kite nak!!! amek satu <3 thanks. sgt lawa <3

    ReplyDelete
  5. Kte amik kak nana~ Kamsahamida~ :D

    ReplyDelete
  6. akak saya amek ea ea , thanks sungguh cantik ;) tak sabar 4 da tuto :)

    ReplyDelete
  7. OMG BESTNYAAAAAAAA . EDEN DAH ADA PHOTOSHOP !!! LOL OMO BESTNYAAAA . AAAAAA ~ lepas ni, eden setia tunggu tutorial photoshop dr Nana :D

    ReplyDelete
  8. Kak Nana, saya ambil , eh? Cantik gilaa :DD Thank you for the freebies ^^

    ReplyDelete
  9. Unnie cantiknya! :DD
    Saeng ambik semua :P

    ReplyDelete
  10. Cantiknye~ Saye amik 1! :D Terima Kasih . XD

    ReplyDelete
  11. unnie ! cantik gilaa !! tak tau nak amek yang mane. aze amek dua tau :P hehe. thanks.

    ReplyDelete
  12. wahhh . cantek ! nak ambik semua ! :D

    ReplyDelete
  13. OMG Kak Nana ~ Lawaaaaayaa. Ambek satu ekk :)

    ReplyDelete
  14. kak nana , saye ambil satu boleh ? thanks >.<

    ReplyDelete
  15. heyhh (:
    love your textures.
    gonna take one if you don't mind. (:

    ReplyDelete
  16. sis nana !amek satu erk ,,:)
    thanks a lot :)

    ReplyDelete
  17. Akak ! Hannan amik semua ~ yang part I , II , III ! XD . Kthx . hahah ~

    ReplyDelete
  18. Sya guna k ! ^^ Thank u . Giler comel ! :)

    ReplyDelete
  19. UNNIE ! ELIN NAK AMBIL ! LOL ._. BTW GOMAWO

    ReplyDelete
  20. kak nana, alisa ambil satu tau ^^

    ReplyDelete
  21. As Salam. Kak, sy amik satu ye ;D

    ReplyDelete
  22. Akak akak, saya nak ambil satuu ~

    ReplyDelete
  23. Kak nana ! Hana ambil satu eh eh n.nv

    ReplyDelete
  24. Comelnyaaa. Kita ambik satu ekk :)

    ReplyDelete
  25. ambik yg warna pink tu ye, thank you :)

    ReplyDelete
  26. can i tag all.hahaha
    because it nice...
    you are creative

    ReplyDelete
  27. kte amik yg ni taw..http://i.imgur.com/qNYwv.png

    ReplyDelete
  28. amek satu ye? btw, texture Nana nmpak cool :)

    ReplyDelete
  29. semua cantik !! sha ambik satu yer kak nana =)

    ReplyDelete
  30. Akak saya amik satu. thank you :)

    ReplyDelete
  31. Akak , Yana amekkk tauuu . Thanks :)

    ReplyDelete
  32. Nana! Saya amik kay :) Arigatou!

    ReplyDelete
  33. assalam.. cantik giler.. amek satu ea.. <3

    ReplyDelete
  34. Nana unnie , I take one of them . Arasso ^^

    ReplyDelete
  35. Kenapa semua texture kak nana begitu begitu begitu cantik ! btw , sha ambek satu :D *tunduk 90 darjah*

    ReplyDelete
  36. kak nana , saya amek satu . :)

    ReplyDelete
  37. lawaanye <3 _ <3
    saya amik smua ^^ thnx !

    ReplyDelete
  38. Nana! I take one. Thanks ehh? ;)

    ReplyDelete
  39. akak, saya amik tau. Sekali dengan texture design yang lain tu. Susah la nak komen banyak-banyak. Hehehe. Line slow.

    ReplyDelete
  40. kak nana saya amik satu tau :)

    ReplyDelete
  41. OMOOOOO . Comelnya *-* Kak nana . Saya ambik satu tau ._.

    ReplyDelete
  42. unnie, kalau unnie ternampak or 'terserempak' dgn mne2 freebies unnie kat tempat sye, fhm2 jelah ye? sye credit dri unnie :D gomawo~

    ReplyDelete
  43. unnie nana~ thanks sgt2 sbb buat freebies smue2 ni n sory btul2 sory klau kite tamak sgt nk smue :[ *rse guilty jap. so klau unnie cam x puas hti ngan kite, unnie message la ek? yadeyy.. typonyes..* harap unnie blh buat byk lgi~ unnie punye designs and graphics, smue best2! daebak >w<

    ReplyDelete
  44. @HidayahFaHmaN

    hahaha unnie tak kesah lah . ambik lah :D

    ReplyDelete
  45. unnie so comell lah. amek yek :D

    ReplyDelete
  46. Unnieeee azra ambik semua . AHAHA :)

    ReplyDelete
  47. akak cantik lah grapics akak , saya nak boleh :)

    ReplyDelete
  48. nana, unnie amik texture awak ni, dah lama pasan tapi baru teringat nak save ^^ thanks

    ReplyDelete
  49. ambil satu and thanks /bows/ Cantik texture ni :D

    ReplyDelete
  50. akak....lawaaa~~saya ambil beberapa ^^

    ReplyDelete
  51. cantikk.. ambil satu or more, haha. lol

    ReplyDelete
  52. ambik banyak nih, tak pe ke?
    btw, thanks kak nana. :D

    ReplyDelete
  53. nana.. saya amik eh .. :) cantik !

    ReplyDelete