nana johari

April 23, 2012

Audioplay Music Player



Assalamualaikum.

Memandangkan ada lah beberapa kali aku nampak soalan ni, so aku ambik keputusan nak buat tutor. Lagipun pendek je tutorialnya lol. Buat music player macam aku pakai ni,


Firstly, korang ikut step macam dalam tutor ni sampai ke step copy direct link.


Lepas tu refer tutorial dalam entry ni semula. Lepas dah copy direct link macam aku ajar dalam tutorial atas tu, korang masuk website INI

Scroll ke bawah, nanti akan nampak macam ni,


Paste direct link yang korang copy tadi tu ke dalam kotak yang disediakan. Lepas tu korang tick lah mana-mana yang patut. Dah selesai, korang tekan generate code. Dan copy lah code yang tersedia di tepi tu.

Nak paste code tu, tekan Dashboard > Design > Add a gadget > HTML Javascript . Dan paste.
Dah siap.

Adios.

35 comments:

  1. nana klo yg ni cume satu je lagu boleh masuk ekk ?

    ReplyDelete
  2. kak nana!!! qis amik tuto nie for kegunaan bloggie qis ea..thnks ^^.

    ReplyDelete
  3. Nana unnie . Klauu guna Irondjnet punya lagu boleh ke ?

    ReplyDelete
  4. Love this tutorial, thanks so much Nana!

    :)

    ReplyDelete
  5. akak, kalau nak letak kat blog ff macam mana pulak? step dia sama je ke?

    ReplyDelete
  6. @Sue

    sama je :D tapi letak kat bawah entry sebab kalau nak letak atas entry, entry tu akan lari setting ._. tu pun kalau awak nak letak player tu dalam entry lah ._. kalau nak letak kat widget sidebar tu, buat macam biasa je la

    ReplyDelete
  7. aka,klu mula2 kita ltk kt blog kn..dia mmg lmbt ke loading lgutu?

    ReplyDelete
  8. @Alia Syuhada

    eh? tak jugak ._. kadang2 ada masalah dgn mp3. kadang2 player tu yg bermasalah or kadang2 internet connection yg problem ._.

    ReplyDelete
  9. Unnie, code dia tu, kalau dr tempat lain mcm utube tak leh ke? Mesti dari kiwi6 jugak ek?

    ReplyDelete
  10. kalau amik kat youtube tak boleh ke ?

    ReplyDelete
  11. @Nurul Syafiqah

    tak boleh ._. dia kena dalam mp3 format ._.

    ReplyDelete
  12. Kak nana .memang kena guna kiwi 6 jugak ke?? tak boleh guna yg lain ea?

    ReplyDelete
  13. @Anis.
    boleh je guna yang lain takde masalah pun ._.

    ReplyDelete
  14. @Nurul Syafiqah

    youtube? url? url rasanya tak boleh kot

    ReplyDelete
  15. @^^RainbowCandles^^

    boleh je kat tempat lain. youtube tak sure

    ReplyDelete
  16. akak, sy dah try letak kat bawah entry tapi tak jadi.. dia kena terus letak kat bawah entry or macam mana??

    ReplyDelete
  17. @Sue

    awak nak letak dalam entry ke? kalau memang nak letak kat dalam entry, letak kat bawah sekali ._. paste je code tu. kalau tak nak letak kat entry, letak kat add gadget html javascript

    ReplyDelete
  18. @nanajoe akak, dah jadik dah.. thanks, akak... :)

    ReplyDelete
  19. OMGGG Thanks kak nana ! I'm so happy with this . May Allah bless you :))

    ReplyDelete
  20. Kak Nana , take a look . I've credit this to you . Hehe http://www.youtube.com/watch?v=qbD_hcem--M&feature=youtu.be

    ReplyDelete
  21. Akak, ada website lain tak yg kita boleh letak url mp3 tu? Sebab kiwi6.com tak ada dalam pencarianlahT.T

    ReplyDelete
  22. eh ada je? akak baru je search kiwi6.com

    ReplyDelete