nana johari

December 3, 2012

10 Posters/Graphics Challenges



http://i.imgur.com/aUXfI.png

Assalamualaikum.

Aku search tadi, konon nak cari Graphics Challenges memandangkan aku dah bosan gilos nak edit tapi tak tahu nak edit apa. Tak jumpa lol. So aku buat lah sendiri. Hahaha. Sesiapa yang nak buat challenges ni, dipersilakan. Nak ambik banner tu sekali pun takpe . Err for sure untuk sesiapa yang selalu or pernah main chak chak dengan PS lol. Sesiapa yang nak buat, inform aku bolehlah aku usha poster korang yang cun tu. Inform je kat memana lol twitter ke fesbuk ke komen ke apa ke. Kalau nak aa.

Benda ni lebih untuk latihan sebenarnya. Aku buat untuk diri aku lol. Tak ada time limit. Ikut turutan. Satu task satu poster. Nak sehari satu task ke dua hari satu task ke sukehati. Memandangkan aku ni pun masa terluangnya tak tentu.

List 10 biases [korean/japanese/others] 

 Luhan
 LJoe
 Joker Junhyung
 Ilhoon
 Myungsoo
 Sehun
 Daehyun
 Kyomo
 Nishikido
 Simon 

Tasks

1 : Introduce yourself or your interests using bias' 4 photo. Make it as a romcom poster/graphic
2 : Make a light angst/romantic poster using bias' 8 photo
3 : Make a romcom poster/graphic using bias' 1 photo with 4 different colors 
4 : Make a romantic/angst poster using your otp of bias' 5 with 3 colors only [black.white.other]
5 : Make a dark angst poster using bias' 7 photo with another optional character [black background]
6 : Make an action/thriller poster using bias' 10 photo 
7 : Make a romcom poster using bias' 2 photo in grayscale with colorful background
8 : Make a gif poster using bias' 3 photo and his/her group members
9 : Make a or more than one 100x100 px icon using bias' 6 photo with the use of coloring PSD
10 : Make a horror poster using bias' 9 photo   

Rules

1 : You can add any other characters in the poster (not more than four) [unless the number of characters has been stated] 

2 : Use 550 x 700 px [optional]
Romcom tu romantic comedy 

Adios amigo

75 comments:

  1. Teringin nk buat . Tp , time sy boring skodeng PS , tkde pulak challenges ni ... Huhhu

    ReplyDelete
  2. OMMMAAAAAA ._______.
    MACAM BEST TAPI DEN TAK RETI ;____;

    ReplyDelete
  3. @Aina Sofea
    haha . challenges ni memang takde pun sebelum ni tu pasal eden buat sendirik

    ReplyDelete
  4. @Naaaaafa

    MU KAAAAAAAAAAAAN PANDAI EDIT APA YG TAK RETIIIIIIIIIIII ;A;

    ReplyDelete
  5. List biases kena buat ke ? pastu paste semua poster dekat blog ?

    ReplyDelete
  6. @Syeera Hrif

    haah ._. sebab senang tak payah pening2 nak guna artis mana ._.

    eh tak boleh nak copy eden disable lol . printscreen dan cut :D

    ReplyDelete
  7. Oh . jadi bias tu kene ikut yang Nana tetapkan dah ? Bukan reka sendiri ? Pastu yang nak join challenge ni cuma edit poster berdasarkan tasks yang Nana buat pastu letak dekat entry blog masing-msaing ? gitu ? kalau boleh nak join kut walaupun tak reti .-.

    ReplyDelete
  8. cop! Mirul tak berapa paham la part 'List 10 biases' tuh . Yang task tu kena buat banyak2 photo ke?

    ReplyDelete
  9. unnie T___T sha edit guna notebook T___T kalau 550X700 tu mmang tak lepas lah T_____T huwaa T____T nak joinn T__________T

    ReplyDelete
  10. @N.J, LOL den memula taknak join sebab ingatkan Nana dah tetapkan idol yang perlu di-edit. rupa2nya ikut sukati kita kan ;_____; ni best ni ;AAAAA;
    kalau ayah den tak tegur haritu, mesti #1 den buat Chorong ;_____; Lol bias pompuan

    ReplyDelete
  11. *o* teringin nak join tapi tak paham xD

    ReplyDelete
  12. o w o this looks fun.
    maybe i'll give it a try

    ReplyDelete
  13. JOIN : http://behindmysoom.blogspot.com/2012/12/10-posters-graphics-challenges.html
    Sorry komen bebanyak pula TT___TT

    ReplyDelete
  14. @Syeera Hrif

    bias tu ikut suka mu la ._. nak letak bias apa ._. haah berdasarkan task tu ._. haah lol letak kat entry masing2 macam yg Nabilah buat :D dia dah buat task satu . join je lah :B

    ReplyDelete
  15. @AmieRul AsyRaff

    List 10 biases tu senaraikan 10 biases mu ._. pastu task tu satu task buat satu poster ._. ikut suka hati la nak pakai berapa banyak gambar ._. tapi gambar tu kena ikut lah nombor bias

    ReplyDelete
  16. @Naaaaafa

    HAHA haaah edit suka hati :DD tu lahhh ;~: eden pun kalau tak untuk otp tu dah buat dah myungsoo dengan jiyeon ke naeun ke ;~:

    ReplyDelete
  17. @Ummu Aiman

    ._. tak ada hadiah since ini bukan contest ataupun segmen ._. just challenges .

    ReplyDelete
  18. @Naaaaafa

    HAHAHA lol tak kesah pun :DD thankss ikut sama buat benda alah ni lol

    ReplyDelete
  19. Uuuuhhhhhhh, bunyi macam best hehehe. Nak try ah nanti n3n

    ReplyDelete
  20. this sound interesting.. feel like joining.. but i thought i can't :(

    ReplyDelete
  21. Ahh interesting. K nanti nak join ;A; Tapi homework belambak pfft ;~~;

    ReplyDelete
  22. lol~ wanna focus for SPM {konon} but i think i will join.. insyallah kalau rajin =P

    ReplyDelete
  23. akak kiranya kena buat poster berdasarkan 10 biases yg kita pilih tu lah eh?

    ReplyDelete
  24. @Nabiha Johari

    yeppp . sebab tu ada list biases tu lol

    ReplyDelete
  25. Den pungg join jugak. Ahakss! Buruk grafik yang den buat :>

    http://bluelolipophana.blogspot.com/2012/12/10-posters-graphics-challenges.html

    ReplyDelete
  26. Here -->
    http://parkhyunji.blogspot.com/2012/12/10-postersgraphics-challenge-nana-johari.html

    tak lawooo , sorreh T_T baideway bagus unnie Nana buat challenges ni (Y) thumbs up *O*

    ReplyDelete
  27. unnie! finally i joined :3
    http://kaiisoo.blogspot.com/2012/12/graphics-and-posters-challenge.html

    ReplyDelete
  28. tsk. saeng punya buruk ;~~;
    http://sungyeolinspirit.blogspot.com/2012/12/10-postersgraphics-challenge-nana-johari.html

    ReplyDelete
  29. Here ; http://smoothieesgottafly.blogspot.com/2012/12/10-posters-graphics-challenges.html

    ReplyDelete
  30. Den join ;A;
    http://pastlesrainbow.blogspot.com/2012/12/10-postersgraphics-challenges.html

    ReplyDelete
  31. @Kyungie

    manaaaaaa ada lol btw thanks ikut serta :B

    ReplyDelete
  32. Kak nana ;~; saya join ^_^
    http://d-bana.blogspot.com/2012/12/10-postersgraphic-challenges.html

    ReplyDelete
  33. den join http://awesomeinfinity.blogspot.com/2012/12/posters-graphics-challanges.html XD

    ReplyDelete
  34. ;OOO; Eden nak join . Walaupun agak tak berapa nak cantik harap nana sudi tengok. Hee ~

    ReplyDelete
  35. jsyk ^u^
    http://dlrbals321.blogspot.com/2012/12/10-postersgraphics-challenge.html

    ReplyDelete
  36. Join, join! :D

    http://eyrazmyofficial.blogspot.com/2012/12/10-postersgraphic-challenges.html

    Baru siap satu huhu --'

    ReplyDelete
  37. http://storymine-is-kpop.blogspot.com/2012/12/10-postersgraphics-challenges.html

    Kak nana, anis join. Tapi tak lawo lol

    ReplyDelete
  38. Kak Nana sye join tau tapi baru nak belaja la hehe :) http://chitchotcikdibo.blogspot.com/2012/12/challenges.html

    ReplyDelete
  39. Den punyo buruk!

    http://bluelolipophana.blogspot.com/2012/12/10-posters-graphics-challenge.html

    ReplyDelete
  40. Kak ape mksud otp utk task4 tu? Hehe

    ReplyDelete
  41. @amiey

    orang yg awak shipkan dgn bias awak

    ReplyDelete
  42. join challenges ni.

    http://yeyenpolkadot.blogspot.com/2012/12/10-poster-graphics-challenges.html

    baru nak start hari ni :)

    ReplyDelete
  43. yey T^T post jugak lol
    http://saekki.blogspot.com/2012/12/10-postersgraphics-challenge.html

    ReplyDelete
  44. Setelah beberapa hari berfikir nak join ke tak, akhirnya saya join :DD
    http://whisperofmelody.blogspot.com/2012/12/10-graphic-poster-challenge.html

    ReplyDelete
  45. NANAAAAAAA , EDEN JOIN

    http://heymycutereader.blogspot.com/2012/12/graphic-challenges-by-nana-johari.html

    ReplyDelete
  46. Join {=.=}

    http://lifeinbiru.blogspot.com/2012/12/10-postersgraphics-challenges.html

    ^o^

    ReplyDelete
  47. joined http://storymyaq.blogspot.com/2012/12/10-posters-graphics-challenges.html

    ReplyDelete
  48. Akaaaaaaaaaaaaak. Kita join tau? lol tak cantik pun ._.

    http://thisismystorylah.blogspot.com/2012/12/10-postersgraphics-challenges.html

    ReplyDelete
  49. joined. Aaa ;__;

    http://muazzadli.blogspot.com/2012/12/10-postergraphic-challenges.html

    ReplyDelete
  50. Join~~

    http://iman-karmilla1999.blogspot.com/2012/12/10-postersgraphics-challenges.html

    ReplyDelete
  51. nananana, den join. tapi tapi tsk tak siap + buruk gila + tak gheti .___. http://ryeowooklovers.blogspot.com/2012/12/10-postergraphics-challenges.html

    ReplyDelete
  52. http://zambo-zell.blogspot.com/2012/12/Graphic-Challenge.html

    Kite join.. Walaupun tak pandai wat poster dan mungkin poster buruk giloshh.. nak tergedik join gak.. LOL..

    ReplyDelete
  53. baru join xD http://kangjun-cheese.blogspot.com/2012/12/10-postersgraphics-challenges.html

    ReplyDelete
  54. NAH NAH~ http://karyuum.blogspot.com/2012/12/posters-graphics-challenges_20.html

    NASIB BAIK BOLEH LOG IN, YOU T^T

    ReplyDelete
  55. lmaoo baru join :) can ah kak ?

    http://hotchocolatehyun.blogspot.com/2012/12/10-postersgraphics-challenge.html

    ReplyDelete
  56. updated ;___; tersekat diskala 8 ;__;
    http://bunnybablooo.blogspot.com/2012/12/10-postersgraphics-challenges.html

    ReplyDelete
  57. JOINEDDDD YEAYYY

    http://missnabilahorvejkul.blogspot.com/2013/11/postah-challenge-yeah.html

    ReplyDelete
  58. tuto untuk task 6 pleasee *0* suka tengok poster tuhhhh ._.

    ReplyDelete
  59. @Nabilah Abu Hassan

    tu pakai texture je ._. just ubah mode texture tu ._.

    ReplyDelete
  60. texture ? acanoo. idok saya menahuu nyaa T_T

    ReplyDelete
  61. its 2016 already can't believe time sure flies fast sis .long time no see and im here again at your blog ^^,

    ReplyDelete