nana johari

January 29, 2013

Graphics : Movie credit PSD


Tulisan banyak banyak kat bottom tu

Assalamualaikum.

Movie credit PSD. Ramai tanya pasal benda ni. Mulanya aku senyap. Ahahaha. Orang pertama yang aku bagitahu pasal benda ni, kat facebook. Ada someone tu tanya aku. Then .. the rest is history and the drama after that also remained as a secret. Dah alang-alang orang dapat tahu. So here,

Pergi bukak google, type je Movie Credit PSD. Walaupun google kadang kadang bajet macam tahu semua, tapi mostly benda boleh jumpa kat google. Selalu aku search kat google image je.

Dah search, bila korang tekan Images, korang akan nampak macam ni. Aku tak boleh bagi movie credit tu kat korang secara terus sebab benda tu bukan aku punya. Boleh ambik yang aku petakkan tu rasanya. Tengok lah dulu owner tu bagi ke tidak. Right click dan save macam biasa.


Upload gambar yang korang nak edit, dan open sekali movie credit tu. Lepas tu drag movie credit tu masuk. Macam ni,


Sekarang cara nak hilangkan border/background hitam tu. Sila tekan pada layer movie credit tu dan ubah mode dia kepada Screen untuk jadi putih. Korang boleh try mode yang lain.


Adios.

7 comments: