nana johari

January 27, 2013

Photoshop : Hue/Saturation



Assalamualaikum

Aku ada buat tutor ni sebelum ni. Tapi kena re-new. So here. Buat macam gambar atas tu. Macam mana eh aku nak cakap. Nak kurangkan warna sesuatu gambar tu.

Buka photoshop CS berapa pun. Open gambar yang nak di-edit. Dan buat macam bawah ni,


Lepas tu akan keluar benda alah ni. Korang boleh pilih ikut dropbox tu. Drop box ke nama dia ahahaha lantak. Lepas tu adjust anak panah yang kedua dalam tiga level tu. Main main lah dengan benda tu. 


Pastu siap.
Adios.

3 comments:

  1. hmm~ tuto ni bleh wt guna photoscape??? hehe...XD sori la iqa tny soaln cm tu :(

    ReplyDelete
  2. @Intan Nursyafiqah

    tak sure ._. sbb eden tak kaji photoscape ._.

    ReplyDelete
  3. ooo~ hehe...ok3 thanx unnie nana ^^

    ReplyDelete