nana johari

June 6, 2014

tutorial : sharpen GIF


Hai.
Sharpen semua frames GIF serentak.
Dalam tutorial aku yang dulu tu aku sharpen satu frame demi satu frame.

Photoshop. GIF.
Lepas dah habis edit GIF tu, sila highlight semua frames dan semua layers macam dalam contoh ni;


Dan tekan convert to video timeline seperti yang aku petakkan dalam screenshot berikut. Dalam CS3 rasanya lain sikit kot? Aku tak ingat tapi rasanya nama sama je so cari 'convert to video timeline'. Nanti dia akan keluar satu tab, tekan je OK or yes kat situ.


Akan jadi macam ni. Tekan Filter > Convert for smart filters.


Then jadi macam ni;


Sharpen macam biasa.
Bila nak save, File > Save as web [or apa ke namanya aku pun tak ingat]

Siap.
Adieu.

No comments:

Post a Comment